Získali jsme dvě ceny v soutěži Obal roku 2023

Náš obal pro exkluzivní výrobek Medovník LIDL MIX vyhrál hned dvě ocenění v prestižní soutěži Obal roku 2023. Krabice, která svým tvarem připomíná medovou plástev, v sobě skrývá 4 příchutě – Medovník Classic, Premium. Pikao a Karamel. Původní osmiboký obal se ale složitě skládal a při jeho výrobě vznikalo obrovské množství odpadu. Díky spolupráci s firmou Smurfit Kappa se nám podařilo najít nové, ekologičtější a kreativnější řešení. Nejen že nový obal přinesl výraznou úsporu materiálu, ale také se o třetinu zrychlilo jeho skládání a tím i balení dortů. Že se tahle změna povedla na výbornou, dokazují právě ocenění ve dvou kategoriích soutěže, která oslavuje kreativitu, inovace a udržitelnost v obalovém designu. A jaké ceny jsme si tedy odnesli?

Cena udržitelnosti

Nová konstrukce umožnila, že obal je pevnější, kompaktnější, a přesto je jeho výroba mnohem šetrnější. Omezení spotřeby materiálu a zrychlení balení tak znamená 56% snížení uhlíkové stopy oproti původnímu řešení. A to je plně v souladu s naším firemním závazkem k větší udržitelnosti a snižování vlivu na životní prostředí.

Obal roku v kategorii Potraviny

V tomto případě porota ocenila především inovativnost a kreativitu nového řešení, díky kterému je nová konstrukce obalu Medovníku LIDL MIX odolnější, a přitom se jeho vzhled vůbec nezměnil.

Obou ocenění si velmi vážíme. V Medovníku věříme, že na každém detailu záleží a tohoto hesla se držíme po celou, více než 28letou historii existence naší firmy. A vaše přízeň je pro nás tím nejlepším důkazem, že kráčíme po správné cestě.

Pokud vás zajímá více o tom, jak šel čas s našimi obaly, prohlédněte si jejich galerii v záložce Historie.